This project is read-only.
1
Vote

Program crash while batch encoding

description

I have a lot of crash without any error message or window, vidcoder simply close.
I just have to reopen vidcoder and i retreive my batch list click encode button again.

I use vidcoder 1.3.2.0 on XP SP3.

My batch list if composed of all chaters from a dvd ripped with dvddecrypter; chapter by chapter:
Chapter1.vob
Chapter2.vob ..etc...

I already have destination with same file name so i choose "overwrite" when vidcoder asked me ...

I opened the log window but it was closed with vidcoder crash :(





I applied different crop settings on each file.
Others settings are x264 q20, AAC stéréo auto. Weight 720 , keep aspect ratio, none anamorphic, container MKV.

comments

nonobio wrote Jul 18, 2012 at 12:30 PM

Another thing: i don't have any corrupted video encoded file after a crash, so i think the crash occurs between 2 files..

RandomEngy wrote Jul 18, 2012 at 4:09 PM

http://vidcoder.codeplex.com/wikipage?title=Submitting%20bug%20reports Looks like it might be a HandBrake core crash.

nonobio wrote Jul 19, 2012 at 11:37 AM

Thanks, i will try official gui.

nonobio wrote Jul 19, 2012 at 12:37 PM

There's a new version for Handbrake: 0.9.8 ( I have 0.9.6).
Do you update vidcoder each time there is a new version of handbrake ?

RandomEngy wrote Jul 19, 2012 at 5:50 PM

Yes. I'm working on it. Hoping to have an updated version of VidCoder with this version in a week or so (along with a bunch of other improvements).

nonobio wrote Jul 19, 2012 at 7:46 PM

I think it is a vidcoder crash:
This morning, i added many chapter.vob one by one and i had a vidcoder crash (closing) at the start of analysing one of them, very quickly. I reopen vidcoder then my file and no problem this time..

After i start encoding and i had crash 2 times at the end of one file encoding...

So i tried to use handbrake official gui, i did the same settings and added all my file one by one to the queue.I started encoding and all worked fine without any crash.

Thanks for your help

RandomEngy wrote Jul 19, 2012 at 9:02 PM

I think the crash is still in the HandBrake code. They don't run into it since they are a CLI wrapper: they have a new process and a new handbrake instance and a new scan for every job. I think they have some bug that causes a crash when you try and re-use a scan to do multiple encodes. I may have to bug them about this one.

nonobio wrote Jul 20, 2012 at 5:46 AM

What can i do ?

nonobio wrote Jul 21, 2012 at 9:38 AM

Can i find a log somewhere ? I started a new dvd encoding and i have a lot of crash: 3 times on 12 files added to batch..

RandomEngy wrote Jul 21, 2012 at 4:43 PM

Logs are in %appdata%\VidCoder\Logs . I talked with the HandBrake guys and they advised me to do a fresh scan before every encode. That might fix the problem, as currently I re-use a scan to do multiple encodes.

nonobio wrote Jul 23, 2012 at 11:44 AM

Hi,
When vidcoder crash at the scan of a file, this is the log, it's the same each time:

"[11:33:30] Found the following streams
[11:33:30] Video Streams :
[11:33:30] 0xe0-0x0 type MPEG2 (0x2)
[11:33:30] Audio Streams :
[11:33:30] 0xbd-0x80 type AC3 (0x81)
[11:33:30] Other Streams :
[11:33:30] stream id 0xbd (type 0x81 substream 0x80) audio 0x8000bd"

It is the last line of the log.

About the encoding crashes, i didn't had encoding crash since my last post so i can't check log..